About METstories

Marjo van de Peppel-Kool_MET stories _bymarjo

MET …

Mijn naam in mijn paspoort is Maria kool (Voornamen: Maria Jostina | Roepnaam Marjo) Op reis ben ik Maria, mijn reizende alter ego (en een naam die internationaal makkelijker is uit te spreken). De naam die door een douane beambte, met sprankelende ogen, werd uitgesproken: ” Maria Kool” (sprak het uit als Maria Cool) I like your name. Een ferme high five volgde. Zodra ik op reis ga voel ik die energieke kracht en de intentie mensen te fotograferen en interviewen die dicht bij de aarde zijn gebleven. Met veel plezier deel ik dit gevoel en deze ervaringen met jou op mijn website METstories.

Storytelling

Storytelling, een verhaal vertellen, gevoel over brengen in beeld en verhaal. Dat doe ik het liefst met foto’s die een geheel vormen. Als fotograaf ben ik gespecialiseerd in portretfotografie, de mens achter het omhulsel, de ziel weergeven, het gevoel vastleggen. Als reisfotograaf mag ik mee in het leven van de persoon en zijn verhaal verder vertellen. Een zoektocht naar bijzondere locaties, momenten en personen. Mijn reiservaring delen, waarin ik jou het gevoel wil geven “dat jezelf op reis bent geweest”. Juist die uitdaging maakt het vak zo bijzonder.

Peisey- Nancroix - Frankrijk
Livraria Lello - Portugal

Cultuur & natuur

Door de reisverhalen kan je loslaten wie je denkt te moeten zijn, patronen waar je in bent gesleten, verwachtingen, maar bovenal ervaren van helderheid, een moment om het leven in perspectief te zetten. Een perspectief dat vaak in onze huidige maatschappij duaal, vol tegenstellingen wordt gezien, chaos of structuur, drukte of rust, op stedentrip of wildernis, cultuur snuiven of onderdompelen in de natuur. Graag wil ik je door middel van mijn foto’s meenemen in reizen die niet duaal zijn, maar laten zien dat zowel cultuur als natuur met elkaar verbonden zijn. Het is maar net hoe je het kijkt. Door het perspectief van mijn lens hoop ik een andere invalshoek te geven. Een beeld dat een trigger geeft. Niet op reis met een afvinklijstje aan attracties die je gezien moet hebben, maar met inspiratie voor verwondering vanuit verschillende perspectieven.

Copyrighted Image